Şanlıurfa’dan gidecekler dikkat! Giriş ücretlerine zam geldi

Topkapı Sarayı’na yapılan yeni zamlar, yerli ve yabancı turistler için farklı bilet seçenekleri sunuyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun kalbini ziyaret etmek isteyen Şanlıurfalılar, 2024 yılı itibarıyla güncellenen ücretlerle saraya giriş yapacak. İşte zamlı fiyatı…

Şanlıurfa’dan gidecekler dikkat! Giriş ücretlerine zam geldi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmanlı İmparatorluğu’nun 400 yıldan uzun bir süre idare merkezi olan ve İstanbul’un tarihi yarımadasında yer alan Topkapı Sarayı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 2024 yılı itibarıyla sarayın giriş ücretlerine yapılan zamlar açıklandı. Tarihi ve kültürel mirasın korunması için yapılan bu zamlar, hem yerli hem yabancı turistler için önemli değişiklikler getirdi.

Topkapı Sarayı'na gelen yeni düzenlemeyle birlikte, yerli ziyaretçiler için kombine bilet ücreti 270 TL, öğrenci ve öğretmenler için ise indirimli bilet fiyatı 95 TL olarak belirlendi. Yabancı misafirler için ise saraya giriş ücreti 1700 TL’ye çıkarıldı. Ayrıca, sarayın farklı bölümleri için de ayrı bilet fiyatları uygulandı. Harem bölümü için yerli ziyaretçiler 150 TL öderken, yabancı ziyaretçiler 600 TL ödeme yapacak. Aya İrini Müzesi’ni gezmek isteyen yerli turistler 120 TL, yabancı turistler ise 600 TL karşılığında bilet alabilecek.

Topkapı Sarayı’nın gece turları da oldukça ilgi çekici. Bu turlara katılmak isteyen yerli ziyaretçiler 1000 TL, yabancı turistler ise 5000 TL ödeyerek tarihi atmosferi gece deneyimleyebilecekler. Ayrıca Topkapı Sarayı, Aya İrini ve Harem bölümlerini kapsayan kombine biletler de sunuluyor.

Topkapı Sarayı’nın ziyaret saatleri salı günleri haricinde haftanın her günü 09.30 – 17.30 arasında olup, online bilet satın almak isteyen ziyaretçiler sarayın resmi web sitesini kullanabilir. Ziyaret için en uygun dönemler ise İstanbul’un ılıman iklimini yaşatan bahar ve sonbahar ayları olarak öneriliyor.

Şanlıurfa’dan gidecekler dikkat! Giriş ücretlerine zam geldi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.